EXPOSICIONS


Contacte: xiringuilla54@gmail.com

EXPOSICIONS:

"PERSONES I PERSONATGES DE VALLDEMOSSA, LES ARRELS D´UN POBLE"
" Bar Los Tilos, Valldemossa. Abril 2009

"DE MOMENT NO, GRÀCIES"
Intersecció art. Palma de Mallorca. Juny 2011.
Borrby. Suècia. Agost 2011.
Can Gelabert. Binissalem. Octubre 2011.
Mitte Barcelona. Septembre 2012.
Casa de cultura, Tavernes de Valldigna ( València) Març 2013
(en aquest enllaç trobareu un petit video de la xerradeta post exposició. http://youtu.be/FoDfxX9azpI.

"LA MEMÒRIA IL·LUMINADA"
Sala municipal, fundació Coll Bardolet, Valldemossa.
Març 2012

"DANYS COL·LATERALS"
Sala municipal de la Fundació Cultural Coll Bardolet.
Valldemossa Abril 2013

Fotos de l´exposició:


"INTIMISTATS"
Casa de la Barceloneta 1761 (Barcelona)
DEs.2013 a gener 2014
Fundació Coll Bardolet (Valldemossa)
Del 28 de març al 13 d´abril de 2014

VIRULÈNCIES.
Expo col·lectiva a l´edifici de Sa riera de la Universitat de les Illes Balears.
Maig 2014

IDENTITAT DE GÈNERE. ETS TU QUI DECIDEIXES.
Joan Oliver-Maneu-Galeria d´Art. Palma de Mallorca.
Juny-Juliol 2014

Entrevista Radio bn Mallorca
20Hilo%20Ferran%20Petit.mp3
https://www.dropbox.com/s/fvnicn6ua1ymlb4/Entre%20El%

Centre Cívic Drassanes ( Ajuntament de Barcelona)
Del 4 al 16 de septembre de 2014


Km 2,4 LES QUATRE ESTACIONS.
Edifici Sa Fàbrica Esporles ( Mallorca)
Del 20 de març al 14 d´abril de 2015

Dansa del temps
Instants repetits
que esdevenen nous
Pura mª García

ANYS I PANYS
Ca na Polida. Campanet. Juny 2018


Llibre Covid19.Un any de pandèmia LLIBRE COVID19, .UN ANY DE PANDÈMIA.pdf PRESENTACIÓ AUDIOVISUAL, CAMPANET, TERRA D´ARTESANSCARTELL AJUNTAMENT.jpg VÍDEOS ARTESANS https://vimeo.com/user26163528 https://vimeo.com/user26163528 https://vimeo.com/user26163528

martes, 27 de junio de 2017

CABO DE GATA

                                          CABO DE GATA 



La importància ecològica del Parc Natural de Cabo de Gata-Níjar ( a Almería) es trova en el seu origen de naturalesa volcánica, el seu clima semi-àrid, les condicions extremes de vents i onades que seleccionen hábitats de gran interés amb espècies animals i vegetals molt especialitzades: estepa mediterrània, formacions dunars, salines,acantilats litorals i prats de poseidònies.

Mines d´or de Rodalquilar.
A Rodalquilar es va viure allà 1880 una febre d´or diferents empreses i particulars d´arreu del món. L´inici de l´activitat minera va fer créixer la población que pel 1933 era de 1000 habitants i el 1960 ja era el segon nucli de població del terme de Níjar amb 1345 persones. Al 1986 amb el tancament de les mines la gent va emigrar i quedàren només 79 habitants.
Avui dia el seu nucli està molt encarat al lloguer vacacional, però així i tot crec que és una mostra de com el turismo no està renyit amb la sostenibilitat i el bon gust. ( per mostra les obres artístiques que es mostren als seus carrers)
La resta de Cabo de Gata i els seus voltants, en comparació a anteriors viatges que hi he fet, s´ha massificat per demés.

Inclús dins del propi Parc Natural de Cabo de Gata, Greenpeace i d´altres grups ecologistas están advertin del deteriorament que està patint sobretot les zones dunars pel pas excessiu de gent.



CABO DE GATA
 La importancia ecológica del Parque Natural Cabo de Gata-Níjar se encuentra en su origen, de naturaleza volcánica, clima semiárido, de condiciones extremas de viento y oleaje que seleccionan hábitats de gran interés con especies animales y vegetales muy especializadas : estepa mediterránea, formaciones dunares, salinas, acantilados litorales y praderas de fanerógamas marinas (posidonia).


MINAS DE ORO RODALQUILAR

En Rodalquilar se vivió una fiebre del oro que empezó en la década de 1880, donde participaron diferentes empresas y particulares de diferentes lugares del mundo. El inicio de la actividad minera provocó un aumento de la población, al comienzo de dicha actividad en 1933 Rodalquilar contaba con unos 1000 habitantes y pasó en 1960 a ser el segundo núcleo de la población en el término municipal de Níjar con 1345 habitantes. Sin embargo al cierre de las minas pasó a tener tan solo 79 habitantes en el año 1986.
Hoy en día su núcleo de población está muy encarado al alquiler vacacional, pero no obstante creo que es una muestra de cómo el turismo no está reñido con la sostenibilidad y el buen gusto. ( para muestra las obras de arte en sus calles)
El resto de Cabo de Gata y aledaños, comparado con mis anteriores viajes se masificando en demasía. Incluso dentro de lo que es propiamente el Parque Natural , Greenpeace y otros grupos ecologistas están advirtiendo del deterioro que están sufriendo sobretodo las zonas dunares por el paso excesivo de personas.




































8 comentarios:

  1. Una flipada, unes fotos impressionants. Eres un màquina!!

    ResponderEliminar
  2. No tornis Ferran!!! segueix així retratant i mostrant racons tan interessants, amb la teva maestria habitual. Per cert, i aquestes submarines? molt bons encuadres.

    ResponderEliminar
  3. Qué sitio tan agrete y hermoso. Preciosos colores y luz muy pura. Muy bonito, caminante.
    Gracias por compartir. Un abrazo

    ResponderEliminar
  4. Impresionante las tomas subacuaticas , y menos mal que dices no ser profesional en toma submarina Ferran ... Te felicito , abrazo

    ResponderEliminar
  5. Otro de tus interesantes reportajes, nos ilustras con la historia de todos los lugares que visitas, acompañado con preciosas imagenes.
    Por cierto y a cuenta del peligro de la saturación de turistas en estos lugares protegidos, Hoy hay un incendio en el parque natural. Esperando tu nueva entrada.
    Un avrazo

    ResponderEliminar
  6. Quines fotos tan boniques, quins llocs
    Gràcies per compartir-ho

    ResponderEliminar
  7. M'encanten!una abraçada des de Valldemossa, Nuri

    ResponderEliminar
  8. Has abierto la ventana subterránea y hemos podido recordar algo que a menudo olvidamos: hay vida también en lo profundo, en lo que no vemos y que tiene, por suerte, colores más intensos de los que nos envuelven, aguas arriba, pálidos por la contaminación, la sequía y la desesperanza. Un abrazo

    ResponderEliminar